"Ser una bona mestra no és un estat, és una aspiració"
Pilar Benejam i Arguimbau

diumenge, 27 de febrer del 2011

Preguntes

Per què?

Ara comencen a demanar el perquè de les coses, hem de fer això així, i per què?, ara no pots entrar a la cuina, i per què?, ara hem d’anar a la dutxa, i per què?, ara hem de donar la medicina, i per què?, ara anirem a casa de l’àvia, i per què?, ara la mama va a fer feina, i per què?, i com aquests molts d’altres exemples... Mentre escric la situació s’acaba de produir i la representaré amb les mateixes paraules:
-Tenc moc
-Ves al pare
-Per què?
-Perquè ell te el mocador
-Per què?
-Perquè la padrina no en té aquí
-Per què?
-Perquè ja els he emprat tots.
-Per què?
-Perquè també té moc, ves al  papa que et mocarà.
-Vale
Ara és l’hora de saber explicar molt bé, amb bones paraules i sense perdre la calma el per a què de les coses, intentant que l’infant ho entengui en tot moment.
M’agradaria una mica que els pares i mares, mestres,  germans i germanes, ties i concos, cosins i cosines, avis i avies del món , m’ajudin i m’expliquin un poc com ho van fer, perquè a vegades la paciència o la situació no acompanya i acabes dient inconscientment perquè ho dic jo o el famós perquè NO.

1 comentari:

  1. Pili!!!! Jo he passat per una llarga època de PER QUÈ??? que encara avui contest. Algunes vegades fins hi tot ho fan per pilleria, de vegades perquè els embarga la curiositat i finalment ja ho fan com un costum...si puguéssim fer tantes preguntes com fan ells, possiblement viuríem en una societat diferent a sa d'ara, sobretot perquè segurament les coses les faríem amb més consciència, coneixement i respecte.
    Respectant les opinions de tots i totes, no només pels interessos d'uns pocs el món seria molt millor!!!

    ResponElimina