"Ser una bona mestra no és un estat, és una aspiració"
Pilar Benejam i Arguimbau

divendres, 10 de setembre del 2010

Dibuixos animats

Cada dia veig més clar que la televisió ens està enviant uns esquemes socials i unes maneres d’actuar que no són les adequades i menys les que transmeten els dibuixos animats adreçats als infants de la nostra civilització.
Pares, mares, mestres, germans, germanes, avis, avies, gent en general quan obriu la televisió i cerqueu un canal d’àmbit lúdic per als infants no trobareu res més que dibuixos animats amb violència, paraules mal sonants, adicció per les novetats tecnològiques, insults, discriminacions, fanatisme per la moda, per les compres sense motiu, i podria seguir...
Que vull dir amb tot això? Doncs que nosaltres els/les futurs mestres, futurs pares i mares, germans, avis... nosaltres som els que hem d’intentar canviar-ho!
Quan arribem a casa per molt cansats que estiguem no posem els infants a davant la “caixa tonta” intentem llegir un conte, cantar, ballar, sortir a passejar, anar amb bicicleta, d’excursió o si perquè no mirar la televisió però no necessitem mirar dibuixos animats, mirem un programa d’animals, algun documental, alguna pel•lícula amb sentit moral i una mica d’ètica que últimament en les situacions en que ens trobem ,fa falta.
Mentre escric em poso a pensar en els dibuixos que jo mirava quan era petita, on és ara aquella noia amb un vestidet que la van deixar a casa de l’avi, on és aquell gran programa que ens mostrava “cerca-lejos, arriba-abajo...” on es troben aquells programes on els fillets jugaven junts i anaven al parc, on es el típic programa de manualitats, de reciclatge... on ha anat tot això?
Només vull acabar amb una frase: El futur està en les nostres mans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada